Ο Γιάννης και η Αμαλία Τσέλεπου το 1989 ξεκίνησαν να δίνουν ζωή στο όραμα τους φυτεύοντας αμπελώνες στις παρυφές του όρους Πάρνωνα, δημιουργώντας κάτι καινοτόμο στην πορεία του οίνου.

 

«Τα καλά κρασιά γίνονται στο οινοποιείο αλλά τα μεγάλα κρασιά γίνονται στο αμπέλι» συνηθίζει να λέει ο Γιάννης Τσέλεπος. Παραπάνω από 30 χρόνια εμφιαλώνει μοναδικής ποιότητας κρασί σεβόμενος το περιβάλλον και προσπαθεί να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του αμπελώνα του.

Η κυρίαρχη ποικιλία είναι το Αγιωργίτικο ή αλλιώς ‘αίμα του Ηρακλή’, όπως συνήθιζαν να λένε εξαιτίας του βαθυκόκκινου χρώματος που έχουν τα σταφύλια και αποτελεί ποικιλία ΠΟΠ Νεμέας έχοντας κατακτήσει την πρώτη θέση στις ποικιλίες κορυφαίας ποιότητας.

Εμείς δοκιμάσαμε το Αγιοργίτικο Δρυόπη Νεμέας και ορίστε τα συμπεράσματα μας:

Θα σας μαγέψει με τα πλούσια αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων, τα γλυκά μπαχαρικά και την χροιά βανίλιας στο τέλος.

Μπορεί να καταναλωθεί ευχάριστα κατευθείαν μετά την παραμονή του 8-10 μήνες σε δρύινα βαρέλια ή και να παλιωθεί ως και 5 χρόνια δίνοντας ακόμα πιο μοναδική γεύση.

Ιδανικό για οινόφιλους που αναζητάνε ένα ξεχωριστό κρασί για τις κοινωνικές ή φιλικές τους συναντήσεις.

Οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει κατά την παραγωγή του είναι διακριτικές και μόνο οι απαραίτητες, καθιστώντας το ποιοτικά μοναδικό.

Συνοδεύει ιδανικά πιάτα που έχουν ως βάση το λευκό κρέας (π.χ. κοτόπουλο), ποικιλίες τυριών και αλλαντικών.

Και επιπλέον: Το Αγιοργίτικο αγαπάει πολύ την... σοκολάτα!

Συνδυάστε το με σοκολατένια κέικ, brownies, σουφλέ σοκολάτας και απογειώστε το!