Το οινοποιείο Αμαργιωτάκη βρίσκεται στις Δαφνές Ηρακλείου Κρήτης, στην αμπελουργική ζώνη των Δαφνών, όπου καλλιεργούνται σε ιδιόκτητους και συνεργαζόμενους αμπελώνες αρκετές από τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης, με έμφαση στην ποικιλία Λιάτικο που είναι Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (Π.Ο.Π).

Η ιστορία του οινοποιείου ξεκίνησε το μακρινό 1965, όπου ο παππούς Αμαργιωτάκης προχώρησε στην παραγωγή ποιοτικών οίνων, έπειτα ο γιός του, αποδεικνύοντας την ιδιαίτερη αγάπη του για την αμπελουργία, επέκτεινε τους ιδιόκτητους αμπελώνες με νέες φυτεύσεις. Τρίτης γενιάς οινοποιός, ο σημερινός ιδιοκτήτης του οινοποιείου, Μανώλης Αμαργιωτάκης συνεχίζει την παράδοση, παράγοντας εκλεκτούς οίνους. Γυρνώντας από ένα ταξίδι στη Γαλλία, παίρνει τη γενναία απόφαση να προχωρήσει σε πλήρη μετεγκατάσταση και εκσυγχρονισμό του οινοποιείου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017.

Το όραμα του οινοποιείου είναι να συμβάλει στη σωστή ανάδειξη του Κρητικού αμπελώνα, αφού διατηρεί ακράδαντη την πίστη ότι η Κρήτη είναι ένα από τα πιο αξιόλογα Ευρωπαϊκά «αμπελοτόπια».

Στο οινοποιείο Αμαργιωτάκη καλλιεργούνται 40 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων με αρκετές από τις γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών της Κρητικής γης, σε συνδυασμό με συνεργαζόμενου αμπελώνες που ελέγχονται σε όλα τα στάδια παραγωγής σταφυλιών. Συνειδητή επιλογή του οινοποιείου είναι οι μονό-ποικιλιακές εμφιαλώσεις, για την καλύτερη ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας.

Το οινοποιείο Αμαργιωτάκη εφαρμόζει ορθή διαχείριση όλων των ενεργειακών πόρων και ακολουθεί κυκλική διαχείριση των σταφυλιών, μετατρέποντας τα στέμφυλα σε κομπόστ και επιστρέφοντας τα φυσικά θρεπτικά συστατικά στους αμπελώνες.

Η ετήσια παραγωγή ανέρχεται στις 80.000 φιάλες και το οινοποιείο Αμαργιωτάκη είναι επισκέψιμο, με την αίθουσα γευσιγνωσίας να ολοκληρώνεται σύντομα.